søndag 29. mars 2015

Kortversjonen fra NM Vinter 2015 - Nansen med til "The Bitter End"

Årets happening startet for Barentsvidda's C Nansen ved å bli tatt ut som reserve til NM lag. Pointerlaget kom på en grei 5. plass uten at Nansen var i aksjon.

INT N SE FI UCH N JCH NMFHv-13 Barentsvidda's B Sortebill stilte som en av tohundre hunder i kvalifiseringen fredag. Startet med meget høy fart og intensitet. Kaster seg i stand ute på et åpnet myrlendt område. Reiser kontant på avstandskommando og er komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder og apporterer prima. Fortsetter og lokaliseres på nytt i stand langt ute på kanten av ei myr. Dommer kommer etterhvert, men på tur opp til Bill går rypene, han er rolig, men spaserer desverre fram til setet. Snipp snapp snute og ute med han. Veldig ergelig - han er slag for tiden. 

Barentsvidda's C Nansen tar ansvar og varter opp med et fuglearbeid og får oss videre til semifinalen med 4VK i et parti med full premieliste. I semifinalen klarer Nansen å komme seg videre som beste hund uten fuglearbeid. I NM-finalen har 17 hunder kvalifisert seg; 6 ES, 5 P, 3 IS og 3 SV. I meget sterk vind med ditto vanskelige forhold viser Nansen søk av høy klasse og ligger rangert i toppen etter første runde. I siste minutt i siste runde fester han en kort stand på en liten haug nede ved et bekkefar, korrigerer ned av haugen til ny stand, fuglen tar til vingene og Nansen er komplett rolig i oppflukt og skudd. Desverre var situasjonen under synslinjen til de to dyktige finaledommerne slik at det de ser er kun en rype som letter fra området og ingen hund i stand. Små marginer i denne sporten - kunne blitt nr 2 hadde vi hatt mer tur. Dog var dagen i dag fullt av mannefall (les hunde-) og mange gikk skuffet ned av finaleterrenget. Vi er likevel fornøyd (tross alt) med at unge Nansen tar seg helt fram til finalen som 1 av 4 last standing (av 200 startende fredag) og gjør en solid figur -  2 år etter at halvbror Sortebill tok trofeet helt hjem. Leder av ekvipasjen trenger nok et par dager på å riste frustrasjonen ut av kroppen. God påske og gratulerer til ES Berguglas Hi-Trøkk (foran til venstre på bildet under) og Ingvar Rødsjø som vinner av NM Vinter Finale 2015 som eneste premierte.
Finaledeltagerne på NM Vinter 2015 samlet før start på Skogvoll, Andøya